Mercedes, Maritsa og Maradona!

 Her vil jeg skrive om de 3 Hannoveranerne som er hos Hestebente for trening og etterhvert salg. 

 

Mercedes 7 år 

Maradona 7 år

Maritsa 11 år

Rideøkt på ridebanen

Mercedes og Maradona på Ridebanen. Begge hestene var flinke og gikk over bommer og jobbet i skritt og trav. Det er tydelig at de trenger utdanning, muskler og balanse. De er utrente, men tar fort trening. De har ingen problemer med å ha rytter på ryggen, men trenger å bygge seg opp gjennom å gå på tur og i terreng de første par månedene, før man kan kreve noe av de på banen.

Skoing

Hestene fortsetter å imponere. For første gang i sitt liv har de fått sko. De sto fint i kjettingen og viste ingen fryft ved hammring. Alle 3 begynte å bli litt utolmodige på siste foten og jeg måtte frem med godbitbøtta for å sikre en god opplevelse. Alt i alt veldig godkjent, og flinkest var Maritsa.

Nyraspede tenner

Da har alle 3 fått tannsjekk og rasp, samt vaksine. Når passene kommer blir de chippet. Alle 3 taklet tannbehandling og dyrlege fint. Kristin Brekken informerte om at de hadde fått tannbehandling tidligere også, men ikke hvert år. Noen spisser var der, men ikke ille på nån av de. Har bare ridd korte turer i påvente av skoer, da de er litt sårbeint. Skoer kommer til uka, så da vil det komme flere å prøve hestene under sal, og jeg håper på å finne gode hjem til disse fantastisle dyrene. :)

På tur alene

Maradona var ute på tur alene rundt gården og til ridebanen denne uken. Trente også på å vøre alene i stallen. Han er ukomplisert og travet til og med litt uten problem.

Maritsa har noen meninger, men går dit du styrer. Det kommer tydelig frem at hun trenger rutine. Hun er umoplisert og traver fint med rytter og går på tur alene bort fra de andre hestene. Hun likte ikke å være alene i stallen, men fikk lære seg at hun ikke hadde noe valg, og at hun fikk tilbake til de andre etterpå! :)

Mercedes er den mest uerfarne av de. Hun også taklet å gå inn alene. Hun sto helt i ro mens hun ble børstet og tok treninga fint. Også hun gikk bort fra gården og de andre. Hun vrinsket og var urolig i starten, men tok seg inn og roet seg fint ned.

siden sist

Siden sist har vi trent på å være inne i stallen, bli børstet, stå i krysskjetting, gå inn i vaskeboksen, løfte føtter inne og ridd på tur. Igjen må jeg presisere at dette er ukompliserte hester.

De er rolige, står fint, tar trening og er positive til å jobbe. De er også uredde og kalde.

Har også trent på å ta de inn en og en i stallen, slik at de er borte fra hverandre. Bortsett fra et par vrinsk, så står de i ro og blir børstet og stellt.

siden sist - ridning og løshopping

Siden sist har vi jobbet videre mot innridning. Har sittet på alle tre i skritt. Har jobbet med bøying, nullstilling, og det tar de fint alle 3. De er fantastiske å jobbe med og tar alt veldig fort og rolig.

Idag fikk de løpe nede på ridebanen. Satte opp et kryss til de å hoppe. Alle hadde fin teknikk og ingen var redd for hindret. Maradona tok mest initiativ og syntes det var morsomt. :) bilder kommer.

Femte økt og hovtrimm

Idag Fikk hestene sin andre hovtrimm, men den første uten dop. De oppfører seg som gammelhester og tar treningen veldig raskt! Høvene har litt skeivheter men balleforskyvningen er allerede korrigert. :)

Fjerde økt med villhestene

Startet likt med alle 3. Børstet de, Maritsa aksepterte det bedre nå. De to andre liker det og står helt i ro. alle 3 står i ro løse mens jeg skraper ut av alle 4 hovene. Salet opp og jobbet igjennom alle gangartene i rundpadokken. Maritsa er ikke komfortabel med salen i starten, men kommer seg og traver fint med den etter hvert. Maradona er litt usikker, men traver og galopperer fint med salen med myke overganger. Mercedes har aldri hatt sal på før så hun lurer litt, snuser på den og rygger litt før hun traver avgårde. Også Mercedes har myke overganger uten bukking. Jeg blir stadig overrasket over hvor fort disse hestene tilpasser seg og tar treningen. DE er positive å hente i luftegård og veldig tillitsfulle.

Andre økt

Andre økt hadde fokus på føtter. De har ikke mye erfaring med fotstell. Før henting ble de dopet og trimmet skikkelig, men det gjensto noe sleng på utsiden til alle 3.

Mercedes: Har ingen erfaring med å løfte føttene. Hun var veldig motvillig og endte opp med å jobbes med arbeidssele og ei lærreim rundt under koden. En lærreim løfter så foten opp mot arbeidsselen, så når hun drar i foten, drar hun i seg selv. Hun brukte 10 minutter på å akseptere at foten var løftet fra bakken. Etter at utstyret var av kunne jeg løfte foten og skrape ut med hovkroken.

Maradona: En fornuftig fyr. Fikk raspe alle fire høvene på utsiden uten noe motvilje.

Maritsa: Fikk raspe forran, men måtte bruke litt tid bak. Når hun ikke forstår hva vi skal gjøre reagerer hun emd frustrasjon og sinne. Etterhvert som hun skjønnte at jeg skulle raspe gikk d ganske greit.

Alle tre fikk markkur på slutten av økta. Ingen av de brydde seg om det, men de sto helt rolig.

Tredje økt

Maritsa: Hadde planer om å legg epå sal, så begynte med børssten. MAritsa syntes ikek noe om børsten, hun viftet med halen, prøvde og nappe, og sparke hvis jeg børstet rumpa. Jeg lot henne bevege sseg rundt mens jeg børstet, samtidig som jeg holdt kontroll på hodet, så hun ikke kunne nappe meg. Etter en stund forsto hun at det ikke var farlig og kanskje til og med behagelig og bel roligere og roligere. På slutten av økta kunne jeg børste alle kroppsdeler uten at hun begynte å gå. Dette må vi jobbe videre med så hun blir komfortabel. La på henne salen til slutt og joobbet henne i alle gangartene for å se hva vi har å jobbe med. Hun gikk ganske fint, men var ikke helt ok, tok ned hodet litt i traven og prøvde seg på noen små bukk. Etter noen ruder hver vei, trabet hun uanstrengt med salen.

Mercedes: Jobbet videre med fremføttene. Fikk raspet fremsiden av begge to og hovene ser nå fine ut. Fikk løfte og skrape ut av bakføttene. Dette er en enorm fremgang for en hest som fikk vill panikk når hun "mistet" en fot. Hun tar det fort og var veldig rolig og fin under dagens økt. Kunne også børste henne over hele kroppen uten at hun reagerte.

Maradona: Maradona fyller i en fot pga et sår etter lastinga, så han fikk en rolig økt med børssting idag. Han er også veldig rolig og fin. Positiv til mennesker og aksepterer lett lederskap.

Første økt på gården - hannoveranerne

Første økt gikk ut på å skape kontakt. Jobbet alle 3 løs i rundpadokken en etteer en, de var lette å drive rundt og kom inn å søkte kontakt ila få minutter. Avsluttet hver økt med å trene på å stå i ro. Å stå i ro er i min mening noe av det viktigste en hest lærer. Stå i ro - helt til den får beskjed om noe annet. De tok det ganske fort alle 3.